Neda Ukraden: "Preživela sam rat u Hrvatskoj, bombardovanje, pa ću i ovu koronu!"

   Super baka...

Neda Ukraden: Neda Ukraden:
Celebrity
Neda Ukraden: "Preživela sam rat u Hrvatskoj, bombardovanje, pa ću i ovu koronu!"

   Super baka...

Za razliku od mnogih koji imaju preko 65 godina i ne poštuju stroga pravila dok traje pandemija, Neda Ukraden je shvatila situaciju ozbiljno i sklonila se u mali stan kako ne bi ugrozila ni svoje najmilije, ali ni sebe.

NOVI SVET OTKRIVA: Đorđe David GUŠIM SE BOLOVI SU UŽASNI Molim se za Anu i Brenu Bolnica je puna POZNATIH ovo je pakao NOVAK U STRAHU ZA MAJKU IGOR PUKO ZBOG SEVE Desilo se nasilje PETAR ZOVE MILICU A VIĐA SE SA DRUGOM ĐOLE ĐOGANI TUŽIĆU LUNU ANA NIKOLIĆ RASTA KAŽE DA SAM PRIMITIVNA

Neda Ukraden misli na sve!

Kako se borite sa trenutnom situacijom, spadate u grupu starijih od 65 godina?
– Evo već nedelju dana sam u samoizolaciji, samoinicijativno, vodim računa o svom i o zdravlju porodice. Ja sam u novom manjem jednosobnom stanu moje ćerke u Beogradu na vodi, a oni su ostali u našem većem na Banovom brdu. Zamenili smo se, njih je više i normalno je da im treba veći prostor.

Ko vam pomaže i nabavlja namirnice?
– Organizovala sam se taman toliko koliko je nužno za život, bez luksuza i zaliha. Ne izlazim uopšte, balkon je za sada moje jedino šetalište. Srećom, imam divan pogled na reku, pa me to nekako u ovom svom ludilu malo umiri. Nabavila sam osnovne stvari, maske, rukavice, dezinfekciona sredstva. A ponela sam i par knjiga za slobodno vreme, jer treba održati vedar duh i mentalno zdravlje. No moja ćerka Jelena i zet su za mene uvek tu, njih jedino pozovem šta god mi zatreba. Za sada dobro funkcionišem. Nemam problema da se pridržavam uputstava!

PROČITAJTE JOŠ! Aleksandra Prijović hoće RAZVOD! Od straha je sve NERVOZNIJA!

Da li izbegavate kontakt sa unucima zbog zaraze?
– Ne viđam unuke, osim preko vibera kada se gledamo i pričamo. Jako mi nedostaju, a i ja njima, ali šta je tu je, sada je bitno zdravlje, i njihovo i moje. Pametni su, uče, sviđa im se škola preko televizije. Svi se ponašamo odgovorno i ne razumem bilo kakvu vrstu neposlušnosti i junačenja.

Neda Ukraden: „Nepristojno je pričati o parama“

Spomenuli ste i pisanje knjige?
– Jesam. Kad do sada nisam imala vremena da objavim svoju autobiografsku knjigu, ovo mi je prilika da se raspišem, a i setim u ovom miru i tišini svega. Pišem jednu vrstu dnevnika, radni naziv je Život u izolaciji. Ko zna koliko će sve ovo potrajati, pa eto da zapišem neka razmišljanja, jer događaja sigurno neće biti u ova moja četiri zida.

Koliko ste koncerata otkazali, koliko ste na gubitku?
– Nepristojno je pitati koliko gubimo zbog otkazanih koncerata kad ljudi zatvaraju radnje, biznise, otpuštaju radnike, kad penzioneri nemaju hleba da jedu, ni lekove da kupe. Otkazala sam desetak koncerata za sada. Pomerila sam ih kada bude sve ovo završeno, a granice otvorene. To su bili koncerti od Švedske, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, pa nadalje. Kako drugim kolegama bude, tako će i meni.

Neda Ukraden: „Preživela sam Bosnu, Hrvatsku, bombardovanje… I ovo ću!“

Šta se dešava sa vašom igraonicom i kafićem?
– Nažalost, zatvorili smo našu igraonicu ‘Bibi’, u okviru koje je i kafić i salon lepote sa skoro deset zaposlenih. Šta da se radi, ovo je viša sila, preživećemo, gladni nismo, bitno je da se ostane zdrav, sve drugo može da se stekne. Treba održati vedar duh!

Da li je nekad bilo gore?
– Nije mi prvi put da se susrećem sa teškom krizom. Od početka 90-ih, kad smo zbog rata u BiH i Hrvatskoj ostali bez celokupne imovine, posla, primanja! Zatim bombardovanje! Pa evo nas, Bogu hvala, živi, srećni i složni. Ovo je vreme da se pokaže razum, ljudskost, solidarnost. Dobro dođe da se čovek malo resetuje, da shvati šta su prioriteti i da bude zahvalan i ponizan. I da se ponekad okrene duhovnim stvarima.”

PROČITAJTE JOŠ! Lunine suze ga BOLE! Sloba Radanović sažaljeva BIVŠU!

Evrovizija je definitivno otkazana?
– Što se Evrovizije tiče, taj događaj kao i mnogi drugi sportski filmski i muzički su otkazani. U ovoj situaciji je to jedino moguće. Šteta jeste, ali bi veća bila da oboli stotine ili hiljade ljudi. Svi su svesni da je ovo strašna borba koja, nažalost, ne bira ni zemlje, ni nacije, ni vreme, ni mesto, i koja mora da je sveobuhvatna.

Nada Topčagić je rekla da vam Beovizija nije trebala i da ste pogrešili što ste uopšte upuštali u taj sav circus?
– Ne bih da komentarišem bilo čije mišljenje, a moj motiv za učešće na Beosongu je bila dobra promocija moje nove pesme ‘Bomba’, i uspela sam i te kako u tome. Poruke podrške i komplimente koje sam dobila najbolje govore o tome, kao i činjenica da pesmu pevaju na koncertima koje sam imala neposredno posle Beovizije.

Udali ste se samo jednom, a imali ste posle toga još mnogo ponuda. Zašto se više niste udavali?
– U životu mi je više od braka bio potreban i treba mi iskren prijatelj, saveznik i podrška. Na tom testu moje veze bi se raspale. Uprkos fizičkoj privlačnosti, sve bi palo na ispitu zvanom moja karijera. Sujeta, ljubomora, nepoznavanje mog posla doveli bi do situacija preko kojih nisam mogla da pređem. Večito kriva, dužna da objašnjavam, ispitivana sam kao kod sudije za prekršaje: gde si bila, zar je toliko trajalo snimanje… Cenim svoju slobodu, najmanje mi treba da me neko preslišava.

Uvek ste važili za jednu od bolje obučenih na estradi. Koliko ste para spiskali na garderobu?
– Prošlo je vreme kada sam plaćala danak provincijskoj sirotinjskoj psihologiji ‘daj mi što skuplje da se ne vidi koliko sam siromašna’. Krpa ne treba da bude jača od mene. Naučila sam da volim svoje obline. Dosta sam suza prolila čitajući modne žurnale i proklinjala sebe što nemam 47 kila. Zrelost ti donese da raščistiš sa kompleksima, zabludama i lažnim prijateljstvima.

Mnogi i dalje ne veruju da niste imali nikakvu estetsku operaciju?
Estetski zahvat je i radio-talas i laser. Naravno da ja to radim, ne znam ko ne radi, daleko mlađu kožu tretiraju i maltretiraju, ali ako govorimo o operativnim invanzivnim zahvatima, nisam ih imala. Ja ipak mislim da je ta vrsta takmičenja za onu vrstu mladosti koja je kod mene davno prestala. Čovek i kad se operiše mora opet da vežba, ne može da jede so, šećer, brašno…