Najveći hitovi Miroslava Ilića - Pesme za sva vremena!

   Slavuj iz Mrčajevaca vlada balkanskom scenom.

Najveći hitovi Miroslava Ilića - Pesme za sva vremena! Najveći hitovi Miroslava Ilića - Pesme za sva vremena!
Celebrity
Najveći hitovi Miroslava Ilića - Pesme za sva vremena!

   Slavuj iz Mrčajevaca vlada balkanskom scenom.

Miroslav Ilić pesme koje traju već nekoliko decenija. Takozvani „Slavuj iz Mrčajevaca“ vlada balkanskom scenom i nijedno slavlje ne može da se zamisli bez njegovih vanvremenskih hitova. Diskografiju Miroslava Ilića čini veliki broj pesama koje bude emocije i prizivaju suze na oči najvećih meraklija.

Pesme za dušu navode čak i na to da se tokom vrhunca slavlja čak i razbije poneka čaša, naročito ukoliko ovaj velikan folka peva uživo. Njegovi koncerti su uvek izuzetno posećeni, a privlače osobe koje uživaju u emociji koju pruža kvalitetna muzika. Miroslav Ilić pesme koje stvara ogu da slušaju kako stariji, tako i mlađi. Svi ljubitelji dobre i kvalitetne muzike izuzetno cene njegovo muzičko stvaralaštvo.

Miroslav Ilić pesme – Za sva vremena

Miroslav je odrastao uz muziku sa radia i ploča. Slušao je Džimija Hendriksa, Dženis Džoplin, Iglse. U to vreme, u mladosti, bio je hipik duge kose i pocepanih farmerki. Ipak, muzička karijera ga je odvela u potpuno drugom pravcu.

Miroslav Ilić pesme

Pevač iz Mrčajevaca započeo je svoju muzičku karijeru davne 1972. godine kada je objavio prvu singl-ploču „Vesna stjuardesa„. Proslavio se hitom „Devojka iz grada“ takođe 1972. godine. Upravo ta pesma mu je prokrčila put na muzičkoj sceni i zagarantovala uspeh koji traje i dan danas. U to vreme imao je samo 22 godine, ali ipak, ogroman uspeh ga nije promenio. Bio je stidljiv, povučen mladić koji je uživao u muzici i to se videlo na sceni.

Do 1978. godine objavio je brojne numere, a onda se povukao kada je otišao da služi vojsku. Godine 1979. postiže ogroman uspeh albumom „Sreli smo se, bilo je to davno„. Prvi milion prodatih primeraka ostvario je 1983. godine kada je njegova karijera doživela vrhunac. Snimio je album „Kad si sa mnom ne misli na vreme„, a ističe se pesma „Pozdravi je, pozdravi“ koja je hit i dan danas.

Najpopularniji estradni par 80-ih godina bili su Lepa Brena i Miroslav koji su snimili pesmu „Jedan dan života„. Turneja koju su napravili pamti se i dan danas. Obožavatelji su bili u transu prilikom koncerata koje su održavali.

Miroslav Ilić pesme koje su mu pomogle da prevaziđe životnu krizu

Kada je karijera bila na vrhuncu, Ilić je imao mnogo problema sa zavisnosti od alkohola. Tada je ugrozio ne samo svoju reputaciju na sceni, već i brak. Radmila Todorović Babić mu u tom periodu daje pesmu „Tebi“ koja mu je pomogla da prebrodi krizu i da vrati život u svoje ruke.

Tada je usledio veliki povratak. Tada su nastale pesme „Najljepša si kad se smeješ„, „Tako mi nedostaješ„, „Prošlost moja„, „Božanstvena ženo“ i druge legendarne numere.

Miroslav Iliće je na sceni pet decenija, a svoju karijeru krunisao je učešćem u muzičkom takmičenju „Pinkove Zvezde“ gde je bio član žirija. Svojim savetima pomogao je mladim naraštajima da se poistovete sa muzičkim žanrom i da usavrše svoje pevanje.

Tradicionalno, na svoj rođendan 10. decembra, svake godine organizuje veliki solistički koncert. Ogromna publika ga sluša i u7živa u svakoj pesmi, a najveći problem ovog pevača je odabir repertoara jer ima toliko pesama da ne zna za koje da se odluči. Takođe, naglasio je da ima previše pesama, kako je sam rekao, „više nego što je ikada želeo“.

Još neki od najvećih hitova su: „Luckasta si ti„, „Još te nešto čini izuzetnom„, „Ubava si ti„, „Nije život jedna žena„, „Polomiću čaše od kristala„, „O, Jano, Jano“ i brojne druge.

Pesme sa dušom za sva vremena

Univerzalnost i jedinstvenost pesama Miroslava Ilića potvrđuje i to što je hip-hop sastav Beogradski sindikat iskoristio Ilićevu pesmu „Lažu da vreme leči sve“ iskoristio kao uvod za svoju pesmu „Sistem te laže“. Kompozitor i pevač Miša Marković najavio je da će podneti tužbu protiv grupe jer on potpisuje muziku i aranžman.

Ova pesma je nastala pre 30 godina i bila je hit na Balkanu. Dan danas je, takođe, jedna od najslušanijih i dokazuje da kvalitetna muzika nema granice ili rok trajanja.

Pratite VIP radar. Budite u toku sa svim detaljima sa javne scene. Mi smo tu da vas informišemo!