Lepa Brena iskreno: "Ja sam MUDRA žena i izbegavam SVAĐE sa Bobom"

   Emocije, pre svega...

Lepa Brena iskreno: Lepa Brena iskreno:
Celebrity
Lepa Brena iskreno: "Ja sam MUDRA žena i izbegavam SVAĐE sa Bobom"

   Emocije, pre svega...

U trenutku kada sva zvanja i titule gube značaj, kada smo svi postali jednaki pred izazovom zvanim pandemija, Lepa Brena za Kurir Stars otvara kapije svog imanja i govori o danima u izolaciji.

Brena potpuno otvoreno govori o svemu!

Kako se suočavate sa ovom situacijom?

– Moja generacija je vaspitana po izreci: red, rad i disciplina. Zato mi izolacija ne pada teško. Svesna sam globalnog problema. Ovo je prilika da upoznamo jedni druge u kriznim trenucima, ali i da uvidimo kako smo vaspitali decu. Iskušenja su u životu velika i onaj ko ih dobro podnosi zna da svako ima početak, krizne momente, zaplet i katarzu – kaže Brena.

Da li je ovo prilika da svi usporimo?

– Poslednjih 20 godina nisam bila posvećena sebi. Ostala sam željna kuće, a kao racionalna osoba, u svemu tražim duhovni mir, ali i to da se svaki član moje porodice oseća dobro, stabilno i sigurno. Fale mi prijatelji i publika, da ih sve zagrlim i kažem im koliko mi znače. Ali moramo da budemo strpljivi. Ovo je svojevrsno čišćenje nas samih, planete u ekološkom smislu, ali i vreme naznaka za neke velike promene između svetskih sila.

PROČITAJTE JOŠ: Ekskluzivna ispovest iz PRITVORA: Đani i Slađa RAZOČARANI u prijatelje! „Velike zvezde, Darko Lazić i Andreana Čekić, nas nisu zvale!“

Jeste li uplašeni za svoje zdravlje i zdravlje bližnjih?

– Naravno. Nekoliko prijatelja nam je obolelo, pa ni Bobi ni meni nije svejedno. Viktor i Stefan su sa nama, a Filip je sa svojom porodicom. Ipak, kada smo upućeni jedni na druge, situacija je delikatna. Srećom, živimo na velikom prostoru, svako ima svoj kutak, kuva kad hoće ili se bavi sportom.

Brena: Svesni smo da sada nije trenutak ni za kakve rasprave.

Svađate li se sada s Bobom češće?

– Nismo navikli da provodimo ovoliko vremena zajedno, ali mudro prelazimo preko onoga što nam zasmeta. Svesni smo da sada nije trenutak ni za kakve rasprave.

Radite li po kući?

Mudroj ženi ne može da bude dosadno. Uz roditelje smo sestra, brat i ja naučili da radimo sve: krečimo, farbamo, a uz majku, koja je bila krojačica, i da šijemo. Sada po njenim savetima uređujem i baštu.

Prvi put novcem ne može da se kupi ništa osim hrane. Osećate li se nemoćno?

– Nije to nemoć. Odmor mi je to što ne kupujem ništa jer sam zbog posla decenijama bila u frci da nabavljam garderobu i šminku. U takvoj gužvi često sam jela bilo šta samo da ne budem gladna. Punih 40 godina živela sam u ludnici i prija mi mir. Organizam je počeo da mi naplaćuje sve što sam radila pogrešno, pa jedem samo kada sam gladna i izbegavam meso.

Estradni umetnici ne mogu da zarađuju. Vi kao da ste predvideli krizu u muzici, pa ste se odavno preorijentisali na biznis?

PROČITAJTE JOŠ: Marija Šerifović spasila oca BEDE! Vratila ga u kuću iz koje je ISTERAN!

– Nikada nisam verovala u to da išta traje večno. Boba je nakon povrede kičme sve svoje ideje pretvarao u biznis. Srećna sam što imam partnera koji je razvio toliko privatnih poslova da se, zahvaljujući njemu, osećam spokojno. Hvalim njegovu kreativnost jer je on veoma skroman.

Hoće li sve ovo da vas promeni lično?

– Ne može. Svoj stav formirala sam kao veoma mlada. Održalo me je to što sam realna, a ovo sada dodatno je učvrstilo takav stav. Dodatno sam shvatila koliko volim ljude bez obzira na mnoge teške trenutke koje sam proživela. Ne osećam strah. Kada je teško, uvek sam veoma trezvena i stabilna.

View this post on Instagram

Sretan rodjendan????

A post shared by Lepa Brena (@lepabrenaa) on

Kako vidite prilike u svetu kad se pandemija stiša?

– Zanima me ozdravljenje planete, raduje me što u Veneciji plivaju ribice i delfini, razmišljam šta je sa tim velikim ozonskim rupama, ali i kako će se stabilizovati ekonomija. Nadam se da ćemo se više voleti i da ćemo živeti bolje i kvalitetnije.

U ovoj nadasve čudnoj godini vi obeležavate 60. rođendan.

– O rođendanima više ne razmišljam, ali volim da sam tog dana sa ukućanima. Veliku radost u život uneo nam je i mali Aleksandar, koji će uskoro da prohoda. Ostvarila sam mnoge svoje snove, pa uživam da gledam kako nam deca odrastaju. Moja karma je da usrećujem ljude. Koncentrisana sam na to da ovi trenuci prođu, a onda ćemo slaviti i rođendan i život.

Brena: Ovih mojih 60 godina su mi i lepe i slatke

Ne izgledate kao osoba koja za sobom ima šest decenija života?

– Ni ja ne mogu da shvatim da uskoro punim 60 godina, ne osećam se tako. S druge strane, mediji su agresivni prema ženama. Kozmetiku reklamiraju mlade žene, u modi postoje veličine 36 i 38, na pistama su manekenke od 16 godina. Marginalizovana je žena posle pedesete, što je atak na svaku njenu boru. Ženu treba posmatrati kroz svih 360 stepeni. Ja u svakoj osobi vidim lepotu. Što sam starija, sve više cenim mudrost i negovanost, a naročito inteligenciju, jer inteligentan čovek zaslužuje poštovanje i pažnju. Ovih mojih 60 su mi i lepe i slatke, ali sada mi se čini i minorne zbog čitave kompleksne situacije.

PROČITAJTE JOŠ: „U kući samo ja vičem!“ Suzana Jovanović progovorila o ljubomori i svađama u braku sa Popovićem!

Plašite li se sada više prolaznosti vremena?

– Ne plašim se ničega. Ponosna sam na sebe, Bobu i decu, kao i na sve što smo stvorili. Možda se na licima nas u zrelim godinama ne vidi radost, ali svi mi koji smo nešto postigli smo srećni. Stabilan um veliko je bogatstvo. Ako niste u mladosti proživeli sve što je trebalo, pa vas stigne novac u starosti, onda se dešavaju stvari koje nisu kompatibilne. Velika sreća je što su se i Bobi i meni dešavale prave stvari baš kada je trebalo.

Sada je vašim fanovima više nego potrebno da ste uz njih, što i pokazujete pevajući u pratnji benda preko društvenih mreža?

– Lako je otići u studio, staviti slušalice i pevati na profesionalnom mikrofonu, gde se sređuje glas, ali pevanje iz sobe u telefon pripada samo najhrabrijima. Snimićemo ih još, samo da usrećimo publiku. Verujem u dobro, samo treba da budemo strpljivi. Čuvajte sebe da biste sačuvali i one oko sebe.