Danijel Đurić: "Amari televiziju gradimo SRCEM!"

  

Danijel Đurić: Danijel Đurić:
Celebrity
Danijel Đurić: "Amari televiziju gradimo SRCEM!"

  

Amari TV krenula je sa radom u decembru i trenutno se emituje putem raznih IP platformi u Evropi, Bosni i Crnoj Gori.

Danijel Đurić: „Želimo da ubrzamo integraciju Roma“

Amari TV je televizija koja obuhvata šarenolik program koji čine srpska i romska muzika uživo. Tu su i razne emisije koje se snimaju u Beču i Srbiji, kao i emisije koje predstavljaju Srbiju i njenu turističku ponudu. Poseban segment programa predstavljaju emisije o nacionalnim manjinama, romskoj zajednici, životne priče, kulturu, običaje i romske svadbe.

Vlasnik televizije Danijel Đurić ističe da je cilj Amari televizije, pored komercijalnih emisija, da poboljša i ubrza integrafiju i obrazovanje Roma.
– Da bismo postigli naše ciljeve moramo dosta raditi na projektima koji su pre svega namenjeni ljudskim i manjinskim pravima. Postoje mnogobrojni projeki u Srbiji i inostranstvu koji se rade, ali nemaju dovoljnu medijsku pažnju, pa samim tim i  mogućnost da se prezentuju. Ovo je veoma važno kako bi se narod informisao i saznao za postojanje istih. Imamo dobre ideje, imamo dobru volju, treba nam velika podrška i državnih institucija kako bismo mogli da realizujemo određene projekte koji mogu biti od velikog značaja. Radimo takođe na tome da naša televizija za nekoliko meseci uđe i na tržište Srbije kroz neke operatere koji će prepoznati potencijal naše televizije jer smatram da smo drugačiji i borimo se srcem. Za početak, to je sasvim dovoljno – rekao je Đurić.